Cine să le înțeleagă?

5 April 2015

Constantin CucuCând duci o viață înconjurat de femei la care ții, unul din locurile pe care îl vizitezi cel mai frecvent este farmacia.

Spre deosebire de bărbați care au cu trupurile proprii o relație elastică, rezultând de altfel în medie cu ani mai puțini la speranța de viață, femeile sunt extrem de atente cu orice modificare pe care vreun simptom, reducere a funcționării sau modificare de ritm ar trăda-o.

În plus femeile învață de mici, propabil pe calea unor tête-à-tête- uri cu mamele la care tații şi frații nu sunt vreodată admişi, faptul că toate acestea şi fiecare în parte se remediază cu vreo pilulă, mai rar cu supozitoare.

Ca urmare atunci când deasupra oceanului senzaților proprii apare cel mai mic nor, de la întârzierea câteva ore a ciclului, la adormirea cu câteva minute mai puțin promptă, balonare, fornăială, nemaivorbind de vreo crampă, femeia năvăleşte prompt la cea mai apropiată farmacie (sau îşi trimite soţul dacă este măritată).

Nimic rău sau incriminabil în asta. Nici nu ne-am dori de fapt ca femeile noastre să îşi trateze balonarea aşa cum o facem noi.

Farmaciştii ştiu asta aşa că pilulele sunt frumos colorate şi ambalate într-o industrie care se bazează pe cromozomii X ai clienţilor.

plăcerea de a fi divă

Unde-s suplimentele? În geamantan…

Cu toate acestea întelepții breaslei au sesizat faptul că unele doamne, oricât s-ar chinui, nu au chiar nimic. La câte unele mațele refuză să se baloneze, ciclul vine cu precizia cu care ticăie ceasul atomic şi probabilitatea de a le durea capul dupa chefuri cu infuzii din flori de tei este prea mic ca să îți bazezi pe asta cifra de afaceri.

Acestor femei le este, zilele noastre, oferit cu totul şi cu totul altceva. Intăritoare. Vitamine. Suplimente alimentare. Cartilaj de rechin cu coada mare. Spirulină de buturugă. Ulei extras din ficat de echinacee şturlubatică. Extras de ginko biloba şi păstârnac.

Toate preparate verificate, utilizate de insuşi Duncan MacLeod.

Înteleg şi admir toate astea. Este păcat să nu dai la peşte în păstrăvărie sau să vii fără gloanțe în făzănărie.

Totuşi, deşi înțeleg fenomenul, m-am trezit azi meditând de ce aş da 25 de lei pe o cutie cu pilule din extract de usturoi când supermarketul e plin cu remediul sus menționat în orice anotimp, mai ales că oamenii din jur m-au lăsat mereu să înțeleg că după colgate nici nu se mai simte.

Presupun doar că pentru femei mujdeiul adevărat se face doar din pilule…Citiţi şi

Iana: o poveste

Curs de formare pentru bărbați 

În Ajun de Dumnezeiască Înviere

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Dana / 7 April 2015 12:47

  Ooof, unora li s-a extirpat glanda umorului cu totul…:)

  0
  0
  Reply
 2. Britta / 5 April 2015 20:27

  ai maaaa ca-i simpatik…

  0
  0
  Reply
 3. Mariana / 5 April 2015 18:16

  Cam misogin si superficial articolul.. poate ar tb sa privesti femeia in ansamblu, la fel si barbatul, dar fiind ca sunt la fiinte complementare, sigur ca nu au aceleasi ”defecte”….. in tot cazul, ca sa oferi totusi o imagine completa, as fi mentionat si pe acele femei care nu cred in medicamente si pe care nu le iau decat in ultima instanta, care se indreapta spre produse naturale si naturiste (dar asta presupune poate sa fi apucat sa gusti din viata la tara si sa mai ai si ceva dorinta sa nu ramai in superficial si sa intelegi anumite reguli organice, etc. si sa doresti sa le introduci in viata ta!!). Sigur ca nu ai mai fi putut da acelasi titlu articolului…… in fine…
  O ultima sugestie, poate cam dura, sa ma ierti pentru asta, insa asta este, ai publicat ”public”, asta vine la pachet si cu critici – poza ta cu tigara in mana (sper ca am vazut bine !), nu prea te prezinta din randul naturalului pe care il invoci cand vb despre pilule cu extract de usturoi….
  Bafta si lumina !

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro