Curvarul!

28 April 2015

Raluca FeherNu a mai făcut dragoste cu ea de, cât să fie, 15 ani? Hai să zicem 13. Locuiesc în aceeași casă, mănâncă la aceeași masă, se șterg cu același prosop de mâini, apasă frenetic pe aceeași telecomandă și folosesc aceeași lamă de bărbierit.

Nu mai dorm însă în același pat de cât să fie, 40 de ani? Da. De 40 de ani nu își mai dau coate viselor și nici nu-și înfruntă coșmarurile în pat.

Încet, încet, spaima de a o lăsa gravidă la fiecare ocheadă și torentul de reproșuri erupând seară de seară, seară de seară: nu sunt bani, salariul e mic, vecina nesimțită care a scuturat preșul pe geam, copiii care nu ascultă și uite Alin a luat 6 la matematică pentru că tu nu te ocupi de el și Maria e obraznică și vorbește urât, cuvinte ridicând un zid, o cazemată crescută în mijlocul sufrageriei; toate astea, spaimele lui și reproșurile ei și lenea lui de a cuceri cazemata de vorbe în spatele căreia se ascundea ea, mai grasă, mai bătrână, mai urâtă, lene și repulsie, în definitiv de ce aș vrea să ajung eu la Julieta asta nevrotică, umflată de ocări, au creat un vid de dorință.

13 ani în care nu a atins-o. Nu a atins-o așa cum trebuie să facă un soț cu soția lui. A ținut-o de mână, de multe ori a ținut-o de mână. Pe stradă. Vecinii cred că se iubesc ca în prima zi. Hahahahaha, așa râde el amar. Nu tare. Ci în sinea lui, în singurul loc unde poate să râdă amar, o sală goală sinea lui, unde se poate dezbrăca de armura de veselie oțelită care îl ferește de lume. Dacă ar ști ei, prietenii, și vecinii, și verișorii, că el nu s-a mai culcat cu nevastă-sa de 13 ani. Sau poate chiar 14, cine mai știe?

curvarul

Ea știe. Ea știe tot. Notează în jurnalul ei, caietul dictando pe care îl ascunde, crezând că el nu știe unde. A scris acolo așa: labagiul, curvarul, impotentul, nu m-a mai atins de 15 ani.

E nervoasă. Normal că e nervoasă. O femeie cu sexualitatea amputată, a cărei minte nu o lasă să plece, să se ducă la piață și să se încurce cu domnu care vânde brânză. Sau măcar să o lase să fie și ea labagioaică. Dar nu, nu se cade. Mintea ei a pus patru drugi de fier la ușa în spatele căreia putrezește sexualitatea luată prizonieră de o minte bisericoasă. Nu se cade, probabil așa își zice și se uită cu ură la el, labagiul care găsește plăcere în mână, păcătosul care o plimbă pe stradă, strângând-o cu aceeași palmă cu care își mângâie… Doamne iartă-mă.

Se uită la ea cum citește trântită pe fotoliul din sufragerie. De ce nu vrea să facă dragoste cu ea? De ce îi e frică?

Își amintește luna de miere, mă rog, săptămâna, și cât de îndrăgostit era de carnea aia. E atât de aproape, atât de la îndemână. Cum mă să nu te culci cu nevastă-ta, ești cretin? Așa l-ar întreba prietenii. Și el ce să le zică? Ce să le zică decât că…

Revelația îl făcu să scape un ”oh” de surpriză și oroare.

Cum poți să te culci cu maică-ta? Asta le-ar zice. Căci asta au modelat din ea anii care au trecut. O mamă, mama lui, mama copiilor lui, mama pământului, pisicilor, câinilor din cartier, mama copiilor vecinilor și mama răniților.

Mama.

Pe mamă o respecți, o ții de mână, cu ea împarți telecomanda, prosopul, micul dejun, dar niciodată patul.

Mută canalul, pe TV1000. Shakespeare in love, a 12 oară. ”Îți place să te uiți, labagiule?” croncăni mama de pe pat.

Soțul aprobă. Nu ai cum să păcălești o mamă. Ea știe totul despre tine.

Pe Raluca o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Dragostea e fiica ploii

Cine ți-a spus că trebuie să te dezbraci ca să faci dragoste?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. ioana / 11 October 2015 22:41

  E o metaforă. .. calmati-va :))

  Reply
 2. Reiki / 10 June 2015 9:21

  raluca ai zbarcit-o rau de tot cu finalul articolului 🙂

  barbatii in situatia celui de mai sus nu se mai culca cu femeile lor nu pentru ca le-ar vedea in rolul de mama, ci pentru ca sunt scarbiti de ele si de modul in care acestea se comporta cu ei.

  Like 2
  Dislike 1
  Reply
 3. serban / 29 April 2015 16:06

  Daca nu fac nimic de 13 ani , cum pot avea copii atât de mici…..

  Reply
  • Tania Lupu / 21 August 2016 21:25

   Unde scrie ca sunt mici? Mama care a uitat sa fie sotie, iubita, amanta, ci e doar gospodina si mama (si in special mama de baiat) o sa fie disperata ca uite ce-a facut asta micu si cand asta micu o sa aibe 50 de ani.

   Reply
 4. Ana / 29 April 2015 15:26

  Corect este “dacă ar ȘTI ei, prietenii și vecinii și verișorii că el…”

  Reply
 5. Faiantaru' / 29 April 2015 0:28

  @ Cristina

  Dupa mintea ta, labagiu, curvar si … impotent se potrivesc in aceeasi fraza ?! ‘aaai de capu’ ala al tau si-a lu’ Feher ! Da’ stii de ce l-a facut si curvar ? Pentru ca ar fi parut de-a dreptu’ neverosimil si ridicol sa se fi autocondamnat la aceeasi nefericire, refuzandu-si siesi placerea, 14 ani de zile !

  Hai mai zi-ne, tu fata ! Cum te poate barbatu’ constrange sa nu te masturbezi ?! Cum ? Tine un sobor de preoti si SRI dupa tine sa te verifice ? In fapt, nu te poate constange la absolut n-i-m-i-c-a, sunteti libere ca pasarile cerului, insa recunoscand, nu va mai puteti victimiza ! Si doare rau sa constati ca libertatea, autonomia, viata dupa propria vointa, nu-ti mai ingaduie sa arunci pisica moarta in ograda … lui, altcuiva, parintilor, societatii sau lui Dumnezeu !

  Nu-mi vei publica comentariul, da’ parca nu-ti mai vine sa imputi aerul public cu aceeasi dezinvoltura ! Asa-i ?

  Reply
 6. Cristina / 28 April 2015 22:16

  Cat oare de prost sa fii sa ai senzatia ca articolul asta loveste in barbati? =)) Iata mai sus raspunsul. Cat Andrei! Bravo! Ai 10 cu felicitari la intelegerea limbii sanscrite. Romana inca n-o deslusesti dar daca te-apuci de-acum, poate ca mai ai sanse.

  Reply
 7. Lilia / 28 April 2015 16:11

  Daca de 40 de ani nu mai dorm impreuna…presupund ca au dormit candva…rezulta ca au asa…vreo 50 de ani de casnicie.
  Deci fiecare cam 70, 75 de ani… si fara sex de 15 ani…adica de la 60.
  Stiu altii mult mai tineri fara…Soo, paguba-n ciuperci.
  Nici sa fii fost nimfomana cartierului… la 75 de ani te pup, pa, pa!

  Reply
 8. Andrei / 28 April 2015 15:36

  bleah, ce mizerie ! cum o fi ajuns asta saracu sa faca laba, cu asa minune de femeie, dispusa oricand la amor, fara dureri de cap, fara toane, coafata, machita, parfumata, ce nemrnic, si sa nu vada el ca ea citeste, se uita la filme, deci e sensibila si cultivata, rafinata, perfectiune ! geez, ati strans aici toate acriturile, toate frustratele care si-au gasit barbatii cei mai mari dusmani pentru supericialitatea, egoismul si ignoranta lor ?! incrujati atuosuficienta, mergeti inainte, daca n-au pus femeile mana pe cosmopolitan la 20 de ani, ci alergau cum sa se marite mai repede, sa aiba statut social si suport financiar , nu ma mira ca ajung asa frustrate. Dar nu spuneti in articol, doamna ce face, de ce nu ia laba domnului in mana, sa mangaie , desigur, nu sa faca sex o.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro