De mâine voi fi iar bunică. Cât voi trăi

2 September 2015

Parcă, dacă scriu, mi-e mai ușor, mai răbdare în inimă și mai liniște în gânduri, dar tot mi-e frică. Și ce frică, de nu vă pot spune…

Când mi-am așteptat eu fetele să vină pe lume, eram  tânără și neînfricată. Putea doar să doară, dar apoi avea să fie bine. Niciun nor de grijă, nicio bătaie în plus de inimă. Mi-am văzut ginecologul de trei ori cu tot cu naștere la fiecare sarcină, fetele mele au fost doar palpate și auscultate, și nașterile au fost pe cale naturală. Norocoasă am mai fost!

Doar că, așa cum se zice, norocul nu l-am putut da mai departe. Aveam să aflu asta la 27 de ani de la prima mea naștere. Dintr-odată, toate necazurile de care am fost eu ferită ca mamă s-au prăvălit peste cea mare dintre fete… O mamă admirabilă, cum nu cred că am reușit eu să fiu, adunat, cu amândouă. Și am fost bunică doar un an și patru luni… Alexander Stefan l-a chemat. Nu plâng, să știți!

Pentru că mâine, da, mâine, se va naște o fetiță. Și eu voi fi iar bunică, pentru tot restul zilelor mele.

Draga mea nenăscută încă, nici nu știi cât de așteptată și deja iubită ești! Te aștept să vii, să țipi, să plângi, să gângurești, să râzi, să-ți bucuri mama, și tatăl, și bunicii, și străbunicii, da, mai trăiesc unii dintre ei, să scânteiezi și să trăiești îndelung, bucuroasă de viață. De ți-aș putea fi eu ursitoare, din toate ți-aș da să-ți fie drumul lin și luminos. Din toate cele bune să-ți fie sortite, micuță nenăscută! O stea norocoasă să ai, oricare va fi numele tău și și în orice limbă îți vei spune rugăciunea la culcare!

Vă îmbrățișez cu gândul pe amândouă și mă rog ca ziua de mâine s-o sărbătorim cât mai mulți ani împreună! Doamne-ajută!

UPDATE: joi, 3 septembrie, am primit prima fotografie pe WhatsApp însoțită de mesajul “little baby girl arrived at 3.15 pm. 3,49 kilo. Anastasia Catherine. Mum & Baby both doing well”. 🙂

UPDATE 3 septembrie 2022: azi a împlinit 7 ani 🙂

I Can See Forever From Here by Kris StuebsCitiţi şi

Jurnal de Arizona: Dragă mamă

Jurnal de Arizona: Dragă singurătate

Pentru că de atâtea ori m-am dus la muncă cu sufletul frânt

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Monica V / 4 September 2015 11:44

  Bun venit in lumea noastra, Anastasia Catherine! Sa fii sanatoasa si frumoasa si iubita si fericita! Sa ti harazeasca soarta oameni buni in drumul tau prin viata si vise implinite!

  Reply
 2. Simone / 3 September 2015 15:51

  Sa vina cu sanatate, liniste si noroc! Mamica sa treaca usor peste nastere si sa tina minte doar clipa cand ii va auzi clopotelul micutei. Iar bunica sa fie puternica si aproape de amandoua, trup si suflet! Sa va fie de mult, mult bine!

  Reply
 3. camelia - maria cîmpean / 3 September 2015 8:25

  O să fie foarte bine, Mihaela, ai să vezi! În primul rând, va fi Fecioară și este cea mai puternică, cea mai luptătoare, cea mai distinsă, cea mai elegantă și cea mai frumoasă din tot zodiacul. O să crească iubită și răsfățată de voi toți și o să vă întoarcă dragostea înzecit. Să fie într-un ceas bun și mămica să treacă ușor, senin și cu bine peste toate durerile!

  Reply
 4. julie / 2 September 2015 23:22

  Sa se nasca usor, sa fiti sanatoase cu toatele si sa aiba o viata frumoasa!… Doamne-ajuta!!!

  Reply
 5. Anca / 2 September 2015 22:58

  Doamne-ajută! Să fie în cel mai bun şi magic ceas!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro