Facebook te poate ajuta să trăieşti mai mult!

17 December 2016

S-a tot spus că nu e sănătos să petreci prea mult timp pe reţelele de socializare şi asta din cauza sedentarismului pe care viaţa virtuală îl presupune. De la OMS citire, inactivitatea fizică este cauza a 3.2 milioane de decese în întreaga lume. Îngrijorător, nu?

…și totuşi există voci (de cercetători) care spun că, dimpotrivă, este sănătos să stăm pe Facebook. Că ne prelungeşte viaţa. Şi nu este o informaţie scoasă din burtă, ci din comparaţia a 12 milioane de profiluri de Facebook cu statisticile departamentului de Sănătate Publică din California care a scos la iveală faptul că orice utilizator de Facebook are cu 12% mai puţine şanse să moară faţă de cineva care l-a ignorat complet pe domnul Zuckerberg şi jucăria sa virtuală. De fapt, este vorba de faptul că oamenii care socializează (fie şi virtual) mai mult trăiesc mai mult.

calculator-facebook

Bine, să ne înţelegem, nu orice fel de activitate e atât de benefică. Cercetătorii au ajuns la concluzia că utilizatorii care acceptă prietenii virtuale, care distribuie fotografii şi scriu postări au un risc mai mic de mortalitate. Nu râdeţi, nu râdeţi, că n-am terminat. Mai contează ceva. Mărimea!! Nu acea mărime, ci mărimea propriei reţele virtuale. Explicaţia logică ar fi că activitatea intensă din online nu face altceva decât să încurajeze şi să impulsioneze activităţile şi socializarea din offline. În plus, pe Facebook oamenii găsesc sprijin şi motivaţie pentru un stil de viaţă mai sănătos. Desigur, cu condiţia să nu-şi petreacă tot sau majoritatea timpului pe net. Iar toate acestea au fost publicate sub formă de studiu oficial. Pam-pam!Citiţi şi

“Să nu-i mai aduceți pe copii îmbrăcați în plastic!”

Cel mai enervant cuplu din online

Practica ne omoară

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro