Farmecul discret al femeii de 40 de ani

16 August 2016

Cosmin NeidoniBărbații care cred cu tărie în puterea de convingere a logicii n-au discutat niciodată cu o femeie – era de părere Cesare Pavese. Stiți ce cred că înseamnă asta? Că fără un dram de inteligenţă emoţională, bazându-te exclusiv pe raționament, pe logică şi silogism, ai minime șanse să te conectezi cu o femeie. Acest lucru devinde cu atât mai evident în cazul femeilor de 40 de ani!

Femeia de 40 de ani știe să facă deosebirea între un compliment conjunctural și unul autentic, a primit multe complimente și cunoaşte fibra, textura intimă şi resortul cuvintelor unui bărbat educat.

Femeia care și-a asumat prima tinerețe, cu toate piscurile ei, cu toate neajunsurile, e sigură pe sine, nu caută cu disperare să-și validezi opţiunile de viaţă. Are deja un Weltanschauung, știe deja că fiecare om are virtuți solare, dar şi multă penumbră, așadar nu e surprinsă decât de formele dizgrațioase ale impoliteții.

La femeia de 40 de ani îmi place simțul acut al respectului de sine, manifestat elegant, fără zgomot, cu simplitate și decență. Există o senzulitate camuflată a ridurilor fine de expresie, un farmec al ochilor obişnuiţi să vadă frumosul dincolo de aparenţe, o nespusă candoare a atingerilor când îmbrăţişează un copil, indiferent dacă e sau nu mamă.

femeie 3

Femeia de 40 de ani a gustat voluptatea sărutului, tandrețea îmbrătișării, efectul liniştitor al încurajărilor, s-a bucurat deopotrivă de agonia așteptării şi mirajul unei întâlniri anticipate cu mult înainte doar în sufletul ei. Nu o poți cuceri uşor, orice ai crede, ea va şti, cu intuiţie de oracol, care sunt intenţiile tale, te va citi, îţi va scana cu uşurinţă freamătul.

Femeia de care vorbesc a înfruntat realitatea pierderilor, știind care e senzația vidului sufletesc şi, cu atât mai mult, știe că fiecare lucru, fiecare relaţie are un timp firesc al împlinirii, că aşteptatrea are şi ea voluptatea ei, așadar nu se va precipita, nu își va pierde firea cu una cu două, cunoaşte gustul amar al trădării şi fineţea dulce a iubirilor împărtășite.

O femeie de 40 de ani, cu respect de sine, atentă cu propriul farmec,  educată, care de-a lungul timpului a cumpărat şi pantofi şi cărţi, poate avea o putere de seducţie copleșitoare, să nu o subsestimăm. Ea cunoaşte sentimentul dorului prelung şi al pierderii de sine în iubire, a câștigat și a pierdut de multe ori, știind să prețuiească darurile vieţii, trăind în zorii zilei cu optimism, adaugând cu melancolie şi sentimentul irecuperabil al fiecărei clipe pierdute fără noimă.

Nu spun că femeile de 30 de ani nu sunt fermecătoare, dimpotrivă, ori că cele mai tinere trebuie ignorate, în niciun caz, spun doar că bărbatul care nu descoperă farmecul discret al femeii de 40 de ani pierde esențial, limitându-se pe sine. E păcat să ai atât de mult frumos în jurul tău și să pierzi aptitudinea de a te bucura de el. Voluptatea secretă a femeii e dată nu doar de cum arată, ci de tot ceea ce face pentru a-şi păstra frumusețea.

În surâsul unei femei de 40 de vei găsi farmecul pe care tu însuţi îl ai, proiectând asupra ei tot ce ai tu: neavând nimic în interiorul tău, nu vei găsi nimic frumos la o femeie trecută de prima tinereţe. Frumuseţea ei a rămas jumătate pe chip, iar cealaltă jumătate i s-a transferat în inimă şi nu e vizibilă bărbaţilor care nu şi-au exersat îndeajuns răbdarea de a citi printre rânduri. Prin femeie se revelează si pătrunde ca printr-o fantă de lumină farmecul nevăzut al întregii lumi. Un bărbat atent și educat nu va subestima puterea de seducție a unei femei trecute de prima tinerețe. Niciodată. 

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Căci viața continuă

Atunci mi-am dat seama că îl iubeam, iar el și-a dat seama de ce nu putea să-și amintească decât de mine

Când un bărbat întâlnește o femeie mai deșteaptă ca el

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Danielavilceanu.46 / 2 October 2016 11:12

  Atât de frumos! Cuvintele mele ar fi prea sărace în acest moment și nu pot decât să vă mulțumesc pentru ce am citit aici!

  Reply
 2. Mirela / 21 September 2016 16:08

  Cat de frumos ati surprins esenta unei femei, stimate domn! Cuvintele dumneavoastra au reusit sa picteze in mintea mea un portret cald, cu un zambet care spune cat o mie de cuvinte.
  Frumoase la chip, dar si la suflet trebuie sa fie femeile din viata dumneavoastra, cele care v-au sadit in suflet acest mod de a percepe femeia!
  Multumim!

  Reply
  • Cosmin / 22 September 2016 14:48

   Stimată Doamnă,
   Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase de apreciere. Sunt încântat sa știu că articolul vă place atât de mult.
   Cu respect și cu drag, Cosmin Neidoni.

   Reply
 3. britta / 1 September 2016 22:36

  big kiss 4 you

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro