Frumoasa iubește bestia doar în poveste?

14 June 2021

De mică am fost impresionată de povestea animată “Frumoasa și bestia”, dar am crezut că o lăsasem abandonată în interiorul meu, doar la nivel de imposibil. Credeți că puteți să iubiți doar o persoană cu un fizic armonios? Dacă da, ce se întâmplă dacă acea persoană are un accident și îi este afectat fizicul? O părăsiți? Vedem mulți actori frumoși și de succes, căsătoriți cu femei fie plinuțe, fie neîngrijite… Ce face gura lumii? Critică și arată cu degetul, însă ei sunt fericiți, iar căsniciile le sunt durabile și solide. Oare care le este secretul? Sau în cazurile de lângă noi când vecina s-a delăsat, iar noi auzim cum el o înșală cu o colegă. Mulți zicem: “dar nici pe ea nu o mai interesează, n-ai văzut-o cum umblă în hainele alea? Nici în casă n-aș fi stat cu ele!” Iar exemplele pot continua. Oare dragostea este sau nu oarbă? Cel puțin așa se zice. Și mai trece și prin stomac, dar nu la nivelul la care credem majoritatea, adică de mâncare gătită, ci de hrană venită in urma împlinirii sufletești!

Recunoaștem cu toții că atunci când ne îndrăgostim de o persoană, suntem relativ superficiali, fiindcă primul impact cu acea persoană este aspectul fizic, urmat de inflexiunile vocii și gesturile. Însă nu de puține ori mi-a fost dat să întâlnesc o persoană care s-a îndrăgostit de o altă persoană cu un fizic mai puțin atrăgător, ori cu vreun defect al corpului sau al chipului. În acele vremuri mă uitam la acei oameni îndrăgostiți de persoane mai sus descrise, ca la niște persoane oarbe, care fie nu văd ce au în fața ochilor, fie confundă mila cu dragostea.

De fapt, eu eram nevăzătoarea din acea poveste, deoarece nu reușeam să zăresc diamantul din acel om neatrăgător fizic. Și cum așa ceva? Cum poți sa te îndrăgostești de cineva care nu te atrage fizic? Răspunsul care îmi vine acum în minte este că fix aceea este adevărata dragoste! Recunoașterea iubirii care sparge folia superficială ce îmbracă un trup, ajungând la adâncimea sufletului. Iar părerea mea este că acea iubire nu este de ieri, ci de mulți, mulți ani și vieți trecute. Acele iubiri îți aduc înălțarea spirituală și prin ele, împlinirea sufletului. Acele iubiri sparg timpul și durează până la sfârșitul vieții (cel puțin acesteia). Câți dintre voi ați putut trăi o astfel de iubire, inexplicabilă?

Guest post by Laura Ștefan

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro