Iar la zi de sărbătoare, nimicul cu moț

18 March 2024

Cine pozează în salvatorul peste noapte al națiunii e un șarlatan. Fie că e politician sau ziarist sau trompetist pe internet. E un șarlatan și minte. E un demagog. În România mai e de muncă o jumătate de secol să ajungem unde ar fi trebuit să fim în 2010. Dar munca e grea și prost plătită, așa că nu e cazul. Poporul rămâne vesel, deosebit. Retardul istoric sever nu trece.

O națiune atât de complexă ca româneasca nu poate fi salvată cu indignări de o zi. Aici revoluțiile eșuează, dar și reformele eșuează.

Durează zeci de ani până se construiește un spital sau o autostradă. Acesta este ritmul istoric românesc de dezvoltare. Și de aici trebuie plecat. De la realitate.

Iar realitatea e că educația e la pământ. E o problemă de sistem, nu de cazuri individuale urlate în fel și chip.

Educația e praf și pulbere. Nu sunt filtre în societatea românească. Familia nu e un filtru. Școala nu e un filtru. Cultura e în treaba ei, cu gheboasele. Autoritățile sunt formate, cu puține excepții, din neamuri proaste, din triburi care nu au nicio aplecare către binele public. Hai, mă, ce dracu’: binele public?!

La nivel de sat, de comună, de orășel, de oraș mai mare, de județ, de regiune – peste tot aceeași mafie aleasă și realeasă de cetățeni învățați să atârne, să pupe-n bot și să pape tot, ca Ghiță Pristanda.

Români nu se trag din Decebal și Traian, se trag din “O scrisoare pierdută”, piesa lui Caragiale. Se trag din Farfuridi și Brânzovenescu, se trag din Agamiță Dandanache, se trag din Tipătești, se trag din Zoe și Fănică, se trag din Trahanache. Se trag din Ghiță și se trag din cetățeanul turmentat.

De fapt, toată harta României e o sumă de interese mici și mijlocii. O sumă de primari meschini, de președinți de consilii județene găinari, de hoți mai mari, de analfabeți cu funcție și tupeu jegos, de nelipsiții neosecuriști, care parazitează tot ce mișcă economic în țara românească.

Idolii românilor sunt boarfele de toate sexele, urlătorii și ticăloșii. Românii și-au pierdut direcția, discernământul, demnitatea. Totul e de vânzare, pretutindeni curvăsărie, scurtături și nesimțire.

Peste tot: de la trafic la universități și la patul de spital – și de la spital la palat. Peste tot: proști făcuți grămadă sau proști făcuți grămadă de bani.

Iar prostul, dragul de el, și-a pierdut pudoarea. E ok să fii prost, nu îi faci tu educație prostului. E timpul lui, e vremea lui, e regatul lui, bun venit în dictatura gloatei, sperăm să vă placă.

Iar realitatea e fie ignorată, fie trâmbițată în maniere hidoase, dincolo de care nu urmează nimic. Doar trece timpul, Iliescu e nemuritor și mâine vor face vlahii bube la gură cu altă ocazie. Dincolo de care, cum spuneam, nimicul. Iar la sărbătorile oficiale și în weekendul prelungit, nimicul cu moț.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Fundătura Popescu

De ce studenții americani citesc și ai noștri nu

Portretul robotului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro