Kate Winslet: de ce femeile de 40+ sunt în cea mai sexi și puternică perioadă a vieții lor

9 December 2022

Femeile au fost făcute de multă vreme să creadă că a vorbi despre îmbătrânire trebuie evitat cu orice preț – fie că este rezultatul concentrării neobosite a marketingului pe „eradicarea” ridurilor sau, până de curând, tăcerea asurzitoare în jurul subiectului perimenopauzei*. Așa încât, este tonic să o auzi pe Kate Winslet, una dintre cele mai mari vedete de la Hollywood, vorbind despre propria experiență de a îmbătrâni. (A mai făcut-o și aici, pe un subiect foarte sensibil pentru noi, și de aceea ținut în mare secret.)

Kate Winslet

sursa: Getty Images

„Cred că femeile ajung pe la 45 de ani și se gândesc: „Oh, acesta este începutul declinului… lucrurile încep să se schimbe și să se estompeze în direcții în care nu eu n-aș vrea să mai merg”, a spus Kate într-un interviu pentru emisiunea BBC Woman’s Hour. „Dar m-am hotărât: nu! Devenim mai femei, mai puternice, mai sexy… creștem mai mult în noi înșine. Avem ocazii să ne spunem părerea și să nu ne fie frică de ceea ce cred oamenii despre noi. Să nu ne pese atât de mult de cum arătăm. Această fază a vieții este uimitoare.”

Anul trecut, Kate a vorbit și cu reporteri Vogue despre îmbătrânirea la Hollywood. „Vreau să spun oricărei femei care încearcă să imite un look de la Hollywood: este un mit. Este sincer un mit. Pentru mine, secretul îmbătrânirii la orice vârstă, la Hollywood sau nu, este de fapt să accepți cine ești și să accepți că nu putem lupta împotriva acestei schimbări. Frumusețea chiar vine din interior.”

*“peri” în limba greaca înseamnă “în preajma”); perimenopauza se referă la o stare de tranziție a organismului către menopauză, care marchează încheierea perioadei fertile din viața unei femei. Perimenopauza mai este denumită menopauză de tranziție sau premenopauză.)Citiţi şi

Mănâncă desertul primul!

Bărbaților nu le spunem “Uite o cremă pentru a pretinde că nu ai îmbătrânit.”

Cadoul care spune “te cunosc ca pe mine”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro