Nu alegem băieții răi, domnule!

26 September 2014

Silvia 1 Ciotir 1‚Mă înjură’, îmi zic. ‚De ce aș citi?’ Mă plimb pe net și iar văd articolul. Și totuși, de ce nu? Autorul e plăcut, cu zâmbet de 5 stele, obținut în urma răsfățului repetat, gândesc că nu mă va jigni, că are un mesaj, de a ținut să accidenteze abrupt, încă din titlu. Și deschid pagina. Spune că el nu știe să scrie frumos. Remarc că se alintă, evident, fiind deja captată de fluiditatea exprimării.

Spune că «viața reală, „fă doamnă” e nașpa». Descrie de ce e așa, viața asta a noastră. Empatizează cu noi, amuzat de visurile noastre de prințese și ne bate cu dragoste. Ne ceartă drăgăstos: ‚am impresia că vă place viața asta care vi se intâmplă’. Spune că ne merităm soarta și știe deja motivul de suntem tratate așa: deoarece ‚alegem băieții răi, în locul celor ce ne aduc flori’. Cere chiar și o demonstrație…’să îi demonstrăm că merităm altceva’… hm…

Pare simpatic, cu zâmbet prietenos, de om de încredere. Pare credibil. Mă face să mă rușinez de alegeri. Trec mai departe, dar gândul îmi e la vorbele citite. Ceva nu se leagă.

Stai, domnule…Tu ne păcălești! Tocmai ne-ai înjurat, iar eu îți dau dreptate și fraternizez cu tine!

el

M-ai păcălit! Bărbații ce ne tratează urât, nu sunt băieți răi, sunt… ca tine! Da, domnule, sunt exact ca tine: vorbesc frumos, sunt simpatici, sunt charismatici, sunt iubibili, sunt credibili! Iar când ne rănesc, ei o fac exact cum ai făcut-o tu, într-un mod ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva merităm, dacă nu cumva are dreptate, era și el supărat, a muncit azi, sau, nu are de ani un serviciu, e obosit, flămând, poate nu e suficient de fierbinte mâncarea, astrele nu s-au aliniat pe zodia lui, poate sunt eu prea pretențioasă, poate sunt eu prea sensibilă la cuvinte, poate …

Ei spun, ca și tine, ‚demonstrează-mi că meriți

Oamenii ce ne rănesc sunt oameni de treabă! Noi nu avem cum să ne dăm seama că arată la suflet, precum Quasimodo la chip. Ne este milă și drag de ei, deoarece Dumnezeu le-a dat privirea caldă a puilor de cățeluș, privire sub care se topește gheața arctică! Sunt atat de neajutorați în supărare, încât nu poți să îi abandonezi. Dacă nu le pui lingura în fată, ei mor de foame sau arși de băutură în vreun șanț, sunt copii mari, rătăciți prin viață, neștiind unde le sunt hainele în casă.

Și apoi, ne uităm în jur și ne spunem că, de bine de rău, e mai bun ca alții, se poate și mai rău, că încă vine acasă, că încă aduce bani, că are copilul un tată, că încă ne iubește, în felul lui, că poate-i va trece dependența de jocuri, femei, băutură, prieteni, că ieri a fost bine, că mâine e o nouă zi, că… multe alte motive.

Nu credem că sunteți răi, sunteți, ca tine, ca mine, simpatici, vorbind frumos, cursiv, spunând glume și fiind de încredere. Ireproșabili în societate, prietenoși, sufletiști. Dumnezeu v-a făcut drăgălăși, cu ochi de Tonitza, umezi și moi, iar în noi a pus suflet de câine: ne înjurați și noi vă iertăm, ne bateți, iar noi vă iertăm, ne ignorați, iar noi acceptăm. Și facem asta pentru că avem un defect de fabricație: Dumnezeu a sădit în noi un inepuizabil spirit de sacrificiu! A fi femeie înseamnă a te gândi doar la celălalt. De nu mă crezi, privește mama ce vrea să te hrănească!

Cum să înțelegi că noi gândim cu sufletul? Cum să înțelegi că a merita respect nu trebuie demonstrat? Respectul ar trebui să existe deja în inima voastră!

Deși acceptam de multe ori acest “ca o femeie” spus de voi ca ceva de ocară, ca o insultă la adresa întregii feminități, femeia-i adevăratul erou, cu care coabitați.

Cu iertare, este deja demonstrat!Citiţi şi

Ieșirea din turmă – încă o pledoarie pentru o viață off-line.

Ordin de ministru pentru mutarea unui cuib de berze

Dragoste la foc mic, cu Juliette Binoche

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. diana / 5 July 2015 12:07

  Unde sunt barbatii aia care fac de toate acasa,ca vreau si eu unu !! :)))

  Reply
 2. gicu de la grala mare / 15 October 2014 14:44

  da’ de lipsa de umor din articolul asta, in contrast cu articolul de care se leaga, nu zice nima’ nimic? Fă, Doamne!

  Reply
 3. Dana / 30 September 2014 9:41

  Mda…mentalitate de barbat roman crescut de “mami” in ideea ca barbatul merita sa se odihneasca, iar femeia merita sa slugareasca. In alte tari exista “papa dag” si nu-i mai cad nimanui galoanele, dar deh…

  Reply
 4. Tudor / 29 September 2014 3:12

  cocona, dumneata cate treburi de barbat faci ? lasa-ma de miorlaiala falsa ca-n ziua de azi nu mai dati in branci de treaba, s-au inventat masinarii si pentru intins untu’ pe paine. iar la serviciu va duceti de placere, sunteti lesinate dupa bani, va sunt marea prioritate, nu va ajung niciodata, asta-i concurenta romancelor, care-i mai bogata, care arata de mai multi bani, laudaroenia materiala la altele e interesul vostru, sunteti disperate dupa bani.

  Reply
 5. Tudor / 27 September 2014 21:56

  ” baietii rai ” ? unde dracu mai vedeti voi baietii rai ca eu vad din ce in ce mai multi si mai multi, DOAR papagali ! or fi rai aia care mai nou stau toata ziua si seara la cratita cand se intorc de la birou si in we gatesc pt toata familia si se lauda cu strachinile pe facebook ? or fi rai aia care in we sunt primii la piata si se tocmesc cu precupetele ? or fi rai aia care baga la spalat ? aia care intind rufele, le calca, dau cu mopul, sterg praful pe sub biblioteca, curata faianta, spala wcul, dau cu aspiratorul ?aia care duc plodul la scoala dimineata si in pauza de masa dau o fuga sa-l aduca de la scoala, iar seara fac temele cu el ? rai sunt aia care in we duc plodul la activitati sau sa-l mai vada si soacra odata ? haideti, doamnelor care recunosteti ca aveti asa ” barbati rai” in casa ? asa duri ! cati si cate dintre activitatile astea le fac papagalii de langa voi ? in timp ce voi amusinati prin malluri damf de mascul feroce nu ca papagalul care va asteapa acasa mirosind a axion . cate v-ati castrat ” barbatii duri” de acasa de frica sa nu puna alta gheara pe el, ca oricum sexu’ nu va mai place si intereseaza, a fost bine primit cat a fost de facut plozi, acum va doare capu’
  or fi rai papagalii aia prezentati in fotografii postati in fata mallurilor care va asteapta umili pe voi sa probati zeci de carpe ! repet ” unde dracului sunt ” barbatii rai” sau mai bine spus mai exista barbati sau doar niste lingatori umili recunoscaori ca i-a bagat si pe ei o muiere in seama si -i accepta asa cu coitele mici, mici .

  Reply
  • Dar vai / 27 September 2014 23:51

   Saracii barbati buni care impart sacrinile casnice cu sotia… E atat de gresit ca, de vreme ce ambii parteneri au un job, sa contribuie in egala masura la ce e de facut prin casa, pe langa casa, pe sub biblioteca si tot asa?

   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro