O vară nebună, nebună de tot

8 May 2021

Se preconizează că ieșim și din pandemie. Urmează o vară nebună, nebună de tot. Sunt sapienșii, în general, pregătiți pentru lumea post-pandemică? Sau măcar românii? 

Când aud că se vor relaxa restricțiile, parcă şi văd restricțiile în şlapi, trăgând dintr-o havană falsă, sorbind un mojito cu leuştean pe plajă, în Jupiter, cupluri de restricții nebune rupând pe la opinci la discotecă la Olimp.

Mă aștept din clipă în clipă să apară premierul Cîțu să ne spună că s-au relaxat restricțiile. Ce faceți, nebunelor, restricțiilor? Premierul Cîțu pare mereu începutul unui banc: cică era premierul Cîțu și…

Vine vara, vine oare și Cîțu să ne spună că ne urcă pe banană câte trei și ne trage în larg, câți avem oare voie pe banană, vor face oare românii cea mai mare banană din lume, cum au făcut pe vremuri cârnatul lui Oprescu? 

Românilor le place în Cartea Recordurilor, distracție, Mecca îndrăgiților noștri contemporani, yey. Să cânte privighetoarea Trăistariu: e banana, e banana mea, și Cîțu să ne îndemne să ne simțim bine, că am muncit, avem o creștere economică negativă drăguță. Vise, vise frumoase.

Oare în vinerea verde pe timpul verii impostorii verzi vor merge la slujba de la stat cu banana? Va veni alde Teodosie să anunțe turma că banana de mare nu e banană? 

Oare e prevăzut în PNRR un capitol pentru bananierii autohtoni? Ei de ce sunt neglijați? Atâtea întrebări și sapienșii tineri așteptând să devină și mai consumatori, după ce vor lua pildă de la sapienșii mai șarlatani trecuți prin școala tik tok-ului.

Altele avem noi în sufletul nostru. Altele ne rod pe noi, la zi. De exemplu: de ce e toată lumea la pertu cu ursul? În baza la ce? De ce mereu i se spune pe numele mic, Arthur? De ce ne tragem de șireturi cu ursul? Că nici nu-l știam noi pe dumnealui. Și acum parcă am hibernat împreună: Arthur în sus, Arthur în jos. Dacă aș fi urs, aș găsi sapiensul românesc nepoliticos, serios. 

Și mai ales: oare ce lucru ne va mai preocupa năvalnic mâine pentru o zi, până poimâine? Ce frumos o să fie când ne întoarcem la “normalitate”.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ne mai întoarcem la birouri?

Pe drumul spre perfecțiune

Ești prea naivă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro