Scrie-mi în inimă. Pieptul mi-l desfac singur

18 August 2017

felix 2Știi… nopțile alea în care visez? Viețile alea în care doresc fără să sper. Acele clipe în care mâna ta, deși în fugă, mi-a fost liniște, le mai știi? Momentul în care privirea ta mi-a fost promisiune, în timp ce buzele-ți spuneau “nu”, când ochii ziceau “să nu faci asta” pe când suflul spunea “fă-o și apoi uităm”, îți mai sunt cunoscute? Nopțile în care-mi spuneai, fără să vrei, “te iubesc – în felul meu” și rândurile în care m-ai scris, m-ai curs, ți le mai amintești?

Fotografiile în care m-ai împietrit “al meu”, deși era cu cer, cu zăpezi, cu frunze care plângeau de final de toamnă, îți mai spun ceva? Textele despre care negai că sunt tu și că mă așază în fața ta așa cum mă închipui, cum mă creezi, te mai fac să visezi?

Daniel Josefsohn

©Daniel Josefsohn

Mi-ai spune, cândva, “mi-a fost doar frică”? Mi-ai șopti, pierdută, “eram copilă. Iarta-mă, dacă aș fi știut că asta e realitatea…”? Mi-ai lua mâna să-mi arăți locurile neștiute de nimeni, cele dragi ție, cele care îți povestesc viața și dramele, spunându-mi “uite, pe aici, erai în gândul meu”? Mi-ai recunoaște că atunci când am vrut să fug, de multe ori, speriat de înverșunarea ta, te-a durut? Că ai fost copil răsfățat și m-ai pedepsit numai ca să văd cum ar fi fără tine, iar apoi, nemaiputând tu fără mine, m-ai primit, caldă, dornică de un noi ireal? Ai putea să-mi spui “așteaptă-mă”? “Nu va fi curând, dar așteaptă-mă”, ai putea să-mi spui în timp ce pleci și-mi lași pe colțul buzelor arsura pe care doar tu ai putea să o vindeci apoi? O să-mi spui, cândva, “de acum, așa cum visai și cum nu recunoșteam că visez și eu”?

O să plecăm, atunci, de mână, prin visul nostru către realitatea construită, lăsând în spate fricile? Nu mi-e frică de implicare, mi-e frică de neîmplinire, știi?

Scrie-mi în inimă. Pieptul mi-l desfac singur.

Și tu poți scrie pe Catchy! ?

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Pentru că de atâtea ori m-am dus la muncă cu sufletul frânt

Raiul de dincolo de alunecările de maluri

Tata, te iubesc oricum ai fi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro