Sensibilităţi de femeie, aromă de bărbat

7 December 2017

lila 1Înainte, bărbaţii lăsau în urmă bun gust. Nu ştiu dacă nu le mai pasă sau mi-am pierdut eu vioiciunea (colagenul) simţurilor, dar viaţa fără gust nu e chiar cozonac de Crăciun, nici măcar pâine fără drojdie şi urmă de sare.

Unii bărbaţi sunt dulci, prieteni cu care să împarţi un zâmbet, nişte griji şi diagonala drumului. Nu degeaba, când eşti supărat, mama îţi spune să mănânci ceva dulce… Dar nu abuza nici de ciocolată, nici de prieteni, înlocuitorii de zahăr sunt oarecum …amari.

Amarii sunt cei ce nu-şi găsesc locul, se scuză că încă mai caută, până ajung ei înşişi să creadă că e aşa. Amarul se dovedeşte uneori salvator, pentru ficat, dar nu-şi poate asuma starea de bine. Când va suferi, îţi va face loc şi te va ispiti în chinul lui, după care se va ridica pe umerii tăi, ca să ajungă la raftul cu dulciuri.

barbat dus

Săraţii sunt pe fugă, grăbiţi să dea gust bucatelor. Pe moment, îţi vor da iluzia de fericire, pe termen lung, dacă îi poţi reţine, te vei trezi cu umflături la picioare şi tensiune arterială ridicată.

Acrii sunt cei îmbătrâniţi în răbdare. Cei ce nu mai au încredere, cei ce se răcoresc înainte de a deveni oţet. Acrii sunt cei ce se plâng de drum lung, de lipsa de trotuare şi semafoare, dar dacă ai grijă să nu arzi friptura, vei învăţa să apreciezi cu adevărat murătura.

Câştigătorii mei sunt condimentaţii. Poate pentru că nu am ştiut să-i opresc sau nu am avut curajul. Cine ştie prin ce paradisuri culinare aş fi călătorit! Sau, cu norocul meu, tot m-aş fi plâns de ulcer…

Înainte, viaţa mă tenta cu o paletă de gusturi, azi doar cu iluzii de arome, cât să mă ţină aproape de bucătărie. Uneori învinge teama că, sătulă de mofturi, soarta mă va pedepsi cu unul fără gust.

Unii cred că e trist să fii singur, dar nu mă tem eu de puţină vanilie!

Pe Liliana o găsiţi aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

La mulți ani, dar neapărat buni!

Când el face o glumă proastă, tu n-ai simțul umorului

Cele patru medicamente pentru fericire

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro