Și când nu mai poți, mai poți puțin

14 April 2020

Deși aceste vorbe aparțin unui bărbat și a fost extrem de potrivită încercării prin care trecea el, în ele te regăsești tu, femeie, mai mult ca niciodată! Doar că nu stai de fiecare dată să reflectezi asupra tuturor provocărilor pe care viața ți le aduce în cale și prin care te forțează să mai poți puțin.

Și da, mai poți puțin de fiecare dată când zici că nu mai poți din cauză că lucrezi mult, că nu te ajută nimeni, ba mai mult, chiar partenerul tău îți îngreunează dinadins viața, că te-ai săturat să faci mâncare, curățenie, să ai grijă de copii și să ții și casa, iar acum, în izolare, timpul tău cu tine nu mai are loc în cele 24 de ore.

Însă de fiecare dată când treci prin asta, mai poți puțin pentru că trebuie să mergi înainte: pentru copiii tăi, pentru tine, pentru tot ce reprezinți tu în fața societății și mai ales pentru a dovedi că un bărbat nu te pune la pământ, nu te pune nimeni la pământ, nici cele mai mari tragedii prin care trece lumea pentru că forța ta feminină nu cunoaște margini! Forța ta se dezlănțuie când tu, ca femeie și mamă, trebuie să mai poți puțin!

©Angelika Ejtel

Știu că sunt și momente în care te-ai săturat să “fii puternică”, să fii stâlpul casei și să muncești fără să fii apreciată, înțeleasă ori ajutată și când simți că te apropii de finalul acelui “puțin”, nu te opri, ia o pauză! Plângi, descarcă-ți emoțiile, bea un pahar de vin, fumează o țigară, urlă, aleargă până la epuizare, dar nu te opri!

Ia o pauză în intimitatea ta, unde să-ți lingi rănile, să-ți plângi de milă și să îți permiți să fii slabă, să nu mai poți. Dar la fel ca toate pauzele, nici aceasta nu durează mult. Poate o seară, poate câteva ore la un film sau serial, poate cât o escapadă într-un alt oraș sau câteva ore cu prietenele tale. Însă la finalul acestei pauze, rezerva ta de energie este din nou plină și ești pregătită să te lupți cu mâinile goale și în cel mai salbatic mod posibil cu viața, societatea sau bărbatul care te vrea pusă la pământ, te vrea docilă și resemnată.

Ține minte: nimeni nu primește mai mult decât poate duce! Iar o femeie este atât de puternică încât au trebuit să o numească “sexul slab” pentru a-și uita puterile, pentru a crede că are nevoie de cineva sau ceva care să o facă fericită, împlinită și să-i asigure confortul.

Tu, draga mea, nu știi să fii slabă, docilă, fără păreri și resemnată cu orice primești. Tu știi ce vrei. Tu știi cu cine vrei să trăiești și cum vrei să arate viața ta. Ești atât de aproape de toate acestea. Nu preda armele acum, pe ultima sută de metri de luptă, nu acum când războiul e cel mai crâncen pentru că în aceste clipe de foc te transformi, te vindeci și crești.

Așa că ascultă-ți forța interioară și lăsa fiara să iasă atunci când nu mai poți, pentru că mai poți puțin și doar puțin a mai rămas până vei reuși!

Cu drag,

O prietenă pentru o prietenă

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sunt bărbat, nu băiat

Ceri mult, zise el. Valorez mult, răspunse ea.

Jurnal de Arizona: Dragă mamă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro