Şi dacă ar fi adevărat?

22 March 2011

The Adjustment Bureau este cel mai recent film al lui Matt Damon. Inspirat din nuvela lui Philip K. Dick, “Adjustment Team”, ecranizarea propune o abordare romanţioasă a temei elaborate de maestrul SF-ului.

David Norris (Damon) este un candidat carismatic pentru funcţia de senator al New York-ului, care o întâlneşte pe Elise (Emily Blunt – cunoscută din Diavolul se îmbracă de la Prada) înaintea primei sale înfrângeri electorale. Episod deloc întâmplător, menit să-l inspire pe David, pus la cale de cei care privesc – cei care se asigură că totul decurge conform planului – subalternii unui aşa zis Chairman.

Chiar dacă nu sunteți fani Philip K. Dick (alte ecranizări celebre după scrierile sale fiind Blade Runner, Minority Report, A Scanner Darkly) The Adjustment Bureau este fără îndoială un film îndrăzneţ care are ca punct central o poveste de dragoste ca în filme, ai cărei protagonişti se luptă să reziste împreună în ciuda planului – să-i zicem divin – care nu îi vede impreună.

Scenariul și regia sunt semnate de George Nolfi – acesta fiind şi debutul său regizoral – cunoscut ca scenarist pentru Ocean’s Twelve sau Bourne Ultimatum. Deşi s-a păstrat destul de puţin din nuvela originală, Nolfi reuşeşte să pună accent pe temele lui Dick: ideea de Dumnezeu omnipotent şi omniscinet, liberul arbitru sau predestinare. Intenţia filmului, aşa cum declară chiar el, fiind aceea de “a genera întrebări”.

Din distribuţie mai fac parte: John Slattery (cunoscut din Desperate Housewives şi Mad Men), Anthony Mackie (un tânăr actor extrem de promiţător, care s-a remarcat în The Hurtlocker) şi englezul Terrence Stamp pe care poate vi-l mai aduceţi aminte din Wall Street.

The Adjustment Bureau este înainte de tate o poveste de dragoste, iar relaţia on-screen dintre Emily Blunt şi Matt Damon aduce foarte mult filmului, cojind parcă eticheta de SF pe care i-o impune subiectul, aducând totul în sfera reală, contemporană, când oamenii se întâlnesc şi de cele mai multe ori renunţă unul la celălalt din considerente de tip carieră.Citiţi şi

Aș vrea să-i spun cum se va sfârși – groaznic! 

Dacă aș avea trei vieți

Șase filme festive (și cu iubire, și cu râs) plus încă unul, bonus

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro