Text me, mail me, connect to me

17 July 2014

Andreea Ionescu 2Te scoli de dimineaţă şi, ca de obicei, nu te poţi abţine: primul lucru la care te repezi e laptopul. Cereri de împrieteneală de pe la oameni pe care nu îi ştii. Poate am ceva de oferit, îţi spui, deşi – după ce te-ai uitat la ce muzici le plac – ai îndoieli. Poate că totuşi. Bine, măi. Accept request.

Un pic mai târziu, cât te străduieşti tu să faci o prezentare genială, pâc, pâc, messengerul de la Facebook:

cmf ?

Wtf, îţi trece imediat prin minte. Răspunzi politicos. O domnişoară care vinde bluze la mall a încurcat ID-urile. Dar se plicti la magazin şi dialoghează. Îi răspunzi politicos şi o ia ca pe o invitaţie. Clarifici. Înţelege, în fine.

bn ok imi cer scz dak
v-am deranjat

nicio problemă. Spor la treabă sau la surfing pe net.

msss va pupik dulce

Iegzact ce îţi trebuia.

Facebook

Mai trece ce mai trece, tot la ecranul laptopului eşti, de data asta ca să pregăteşti un raport meşterit măiastru. De evaluare. Pentru un client. Cling, sună emailul. O tanti de la o postuniversitară, care s-a conectat cu tine pe LinkedIn. Nu pentru că ar vrea să îşi lărgească cercul de contacte. Nicidecum. Vrea să plăteşti un MBA sau aşa ceva la instituţiunea cu pricina. Tu predai cursuri. Nu, nu vrea să te plătească pentru ore de curs sau seminar. Vrea banii tăi, şi nici nu s-a uitat pe profil înainte de a da cu tunul în email. Te întrebi ce fel de marketing poate brandul respectiv să te înveţe, dacă nu ştie nici să îşi facă nişte criterii de filtrare.

Urmează un sandvici savuros cu bărbaţi horny care scriu în limba lor şi apoi o dau pe engleză cu google translate:

hy! i’m mourad i’m tunisian..hold 33 years..i have metrize in langage and litteratures arabs..no married….i dream to have job and to live good life…

Curat metrize.

Sau din alea siropoase, care încep cu “you have a beautiful smile“, mai ales când poza ta e serioasă şi în profil zice că ai o relaţie.

Tot din capitolul sex, un nene postează o imagine cu un meltean care merge pe stradă cu ţigara în mână, în timp ce în spatele lui femeia din dotare cară un vraf imens de vreascuri. Titrat: un bărbat adevărat are în spatele lui o femeie puternică. Suspini în timp ce dai unfollow şi te gândeşti cum ar fi ca toţi aceşti neni să fie închişi într-o incintă bine securizată. Doar ei. Fără nicio femeie. Să aibă grijă ei unii de alţii.

Încă un request de prietenie. De la o persoană de sex feminin, cu silicoane de o mărime considerabilă, evidente în poza de profil, cu maiou tetra. Are are neşte contacte cu lanţuri mari de aur şi poze cu pelvisul înainte. Trimiţi un mesaj de bun simţ în care o întrebi de ce tocmai tu. În urmă se aude ecoul, prelung şi trist.

Ai de povestit ceva oamenilor care au dat like paginii tale. Postezi. Chestiunea se vede doar la 10% dintre ei. Te gândeşti să alergi pe străzi cu un steag inscripţionat în mână, că aşa sigur mă văd mai mulţi.

Între timp, se mai remarcă încă cinşpe anunţuri din alea siropoase, cu trandafiri, pisicuţe şi ciocolată, şi două’ş’cinci de citate pe care toţi le postează, dar niciunul nu se sinchiseşte să încerce măcar să le aplice. O fi mai interesant aşa, mai ştii? Eşti doar o blondă la o tastatură, într-o pauză între două proiecte.

I love social media. Mă duc să mă împrietenesc cu oamenii de pe stradă înainte să intru în vârful următoarei crize de mizantropie.

Pe Andreea o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Aţi observat că atunci când vă indrăgostiţi vă pierdeţi mare parte din putere?

„Alege-mă!” – Endings, Beginnings

Care este explicația pentru care un bărbat apare-dispare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro