Topul emoţiilor negative şi cât timp ne blochează imunitatea

29 August 2020

Sistemul imunitar este în strânsă legătură cu vitalitatea. Atât timp cât vitalul nostru este sus, şi sistemul imunitar va fi puternic. Sistemul imunitar funcţionează şi la nivelul minţii, al emoţiilor şi corpului fizic. Când o persoană are imunitatea scăzută, va avea şi gânduri negative, pesimiste, cu vibraţie joasă. Şi emoţiile vor fi pe măsură: tristeţe, vinovăţie, furie şi frustrare. În capul listei se află însă stresul, pentru că prin hormonul pe care îl produce (cortizolul), influenţează, condiţionează şi chiar blochează sistemul imunitar.

Furia afectează în special inima. Gelozia blochează sistemul imunitar pentru trei ore, tristeţea trăită pe o perioadă mai mare de trei zile îngreunează respiraţia. Vinovăţia trăită intens, timp de 30 de minute, poate afecta sistemul imunitar de la trei la cinci ore. Iar dacă ne înfuriem pentru că suntem geloşi sau invidioşi, efectul negativ asupra sistemului imunitar se dublează sau chiar se triplează.

Metode simple pentru a ne întări imunitatea

Alimentația echilibrată poate ajuta sistemul imunitar.

Mişcarea accelerează respiraţia şi astfel se oxigenează mai mult creierul, crescând vitalitatea şi implicit imunitatea.

Apa pe care o bem este vitală pentru sănătatea mentală, emoţională şi fizică.

Somnul trebuie să fie de minim 7-8 ore, astfel încât organismul să îşi recupereze vitalitatea pierdută în timpul zilei şi să elimine stresul.

Meditaţia, cu focus asupra pieptului, ajută la întărirea sistemului imunitar şi gândirea pozitivă în mod special.

Îmbrăţişările ajută, dar cel mai important element care susţine imunitatea este iubirea de orice: de natură, de oameni, de frumos, de muzică.

Dar pentru o sănătate bună, sunt recomandate controalele periodice și analizele, în orice oraș ai locui, nu doar la malul mării – analize medicale constanta. Cu cât mai mulți anii, cu atât mai dese. Iar dacă ești încă activ/ă sexual, trebuie să știi  cum să te ferești de hepatita b.

Sănătate maximă tuturor!Citiţi şi

Eu nu rămân în povestea care mă plictisește, în care nu mai am ce descoperi, în care nu-mi găsesc niciun rol potrivit

Despre dragoste necondiționată sau cum putem fi tâmpiți câteodată

Patru ani de relație

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro