Ce rămâne în urma PSD-iștilor. Imaginea necenzurată a dezastrului

1 July 2019

S-a săvârșit și congresul grupului organizat PSD. Și ce s-a văzut?

Într-o atmosferă caldă, tovărășească, ineptă, de congres, s-a ales la conducere îndrăgitul paravan cu mantie, cu vocabular și elocință de elev corigent chiar când să treacă în clasa a doua. Afaceri interne, să fie sănătoși, să se verse lacrimă pentru glabrul* fidel al încarceratului suprem, dacă se dorește.

Altceva ne privește: ce au lăsat în urma trecerii lor prin Sala Palatului oamenii aceștia pe care i-au ales românii să-i conducă mai bine de două decenii din ultimele trei.

E greu de găsit o imagine mai exactă a nesimțirii abisale care guvernează acest grup organizat. Jegul omniprezent în Sala Palatului este rezumatul exact al filosofiei de viață a acestor parveniți de pripas, cocoțați în fruntea bugetelor în pseudodemocrația românească.

Sursa foto: Digi24

Falsă, da, căci nu poate fi democrație acolo unde nu există cetățean autonom. Iar în România, știți dumneavoastră…

Se supraviețuiește părintelui-fondator?

Întrebarea este alta și merită să fie consemnată: dacă, totuși, cu așa resurse umane grupul organizat, copil mutant al Partidului Comunist Român, va supraviețui părintelui său fondator, Ion Iliescu?

Pesemne, da. Imaginile acestea de grajd, imaginile acestea de troacă ar fi suficiente ca să scoată din orice istorie a posibilului grupul organizat.

Citiţi şi În căutarea satrapului pierdut

Desigur, nu se va întâmpla asta, fiindcă imaginile acestea sunt totodată o oglindă deloc deformată a țării noastre. E de-ajuns să vezi ce lasă românii în urmă la orice ieșire la grătărel și cum Dunărea varsă în Marea Neagră munți de gunoaie.

Mofturile

De aceea, ce ați vrea și dumneavoastră acum? Să-și rânească singuri în urmă aleșii românilor? Ți-ai găsit, hai sictir, sărăkiilor!

Păi, dumnealor au sclaveți și să le ducă servieta și să le așeze scaunul mai bine sub dos. Ce să-ți povestesc, parcă dacă lași în urmă ca o vacă lovită de streche nu poți să faci politici publice.

Mofturi, doamnelor și domnilor, mofturi!  Băgați-vă bine mințile în cap, căci noua nomenclatură nu are obligația să evacueze clădiri care la sfârșit să nu arate ca și cum pe acolo s-au răsfățat porcii.

Păi, ce înseamnă asta?

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

*GLÁBRU, -Ă adj. (Biol.) Lipsit de peri la suprafață, chel. 

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Bucureștiul sub Firea

România: pentru unii ciumă, pentru alţii… papanaşi

“Duduia va călători mult și va fi mereu în sărbătoare”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ana-Maria / 1 July 2019 19:49

  Suntem o tara blestemata, mi se rupe inima cand vad ca parca suntem neputinciosi 🙁

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro