Ce urmează pentru România?

16 July 2023

La anul vor fi mai multe rânduri de alegeri și e deja evident că românii vor alege prost. Vor urma alți ani pierduți.

În primul rând, crește pericolul populismului. Profitând de nemulțumirile legitime ale alegătorului, populiștii își latră temele. N-au nicio realizare, niciun proiect politic împlinit, nimic palpabil care să le confirme “patriotismul”. Sunt doar vocali & oportuniști.

Vorbărie și bugetărit

În al doilea rând, neobrăzarea celor de la “putere” a atins absolutul. Acest nou FSN, această alianță PSD-PNL, echivalează cu o metastază. Cancerul politic de care suferă România a ajuns în fază terminală. Mai departe e doar sfârșitul. Garantat, desigur, de omniprezentul Securilă.

În al treilea rând, așa-zisa opoziție n-a reușit să se afirme decât prin meschine lupte interne. Valul de speranță și optimism care a cuprins societatea confruntată cu pericolul reprezentant de infractorul Dragnea și camarila sa e amintire.

Speranțele născute atunci s-au făcut praf și pulbere. N-au intrat atât de mulți oameni noi în politică. Iar cei care au intrat n-au reușit nimic spectaculos. Multă vorbărie, mult bugetărit și aici.

Un cocktail exploziv: și mai urmează și anii ‘30

Și între timp tabloul în Europa și în lume arată mai rău decât în 2020 și chiar decât în 2016. Suntem înconjurați de dictatori și de războaie, democrația e în suferință, avem o clasă politică de nivelul Ciolacu, adică de clasa zero.

Și mai avem și o populație prost educată, resentimentară, ușor manipulabilă și profund nemulțumită. E un cocktail care s-ar cuveni să înspăimânte orice om rational. Urmează anii ’30.

Cabinetul Ciolacu reușește performanța rară să fie mai slab chiar și decât Cabinetul Ciucă. Care la rândul său era sub Cabinetul Câțu. Care, de asemenea, era sub Cabinetul Șică. E destul de clară direcția spre care ne îndreptăm: dispărem.

România de astăzi este, pentru un cetățean autonom, educat și de bun-simț, un adevărat infern. Nu se poate trăi aici decât într-un teribil șpagat moral, pe scurt în complicitate cu minciuna, cu lașitatea, cu neobrăzarea, cu ticăloșii & cu hoții. Sau urlând non-stop. Desigur, zadarnic.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Respiră, iubește, trăiește

România moare. Cui îi pasă?

Limba română e pe cale de dispariție

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro