Imunitatea ta, puterea ta

23 January 2023

Ah, despre imunitatea copiilor ar trebui să vorbim pe un aeroport  dintr-o capitală europeană mai de la vest, mai de la sud  ori mai de la nord de noi. Unde am văzut copii umblând în patru labe printre pasageri și bagaje ale căror mame erau atente doar să nu se accidenteze cumva. Pentru că altfel puteau linge pe jos fără probleme sau dacă erau prea mici, suzeta care fusese scăpată pe jos. Refrenul? Așa fac anticorpi. Copiii aceia îmi amintesc mereu de cum umblau copiii și pe la noi cu decenii în urmă, mai ales pe la țară, desculți, murdari pe mâini și pe fețe de la joacă de cu greu îi mai recunoșteau seara când se adunau pe acasă. Urma spălatul la lighean, o mâncare sănătoasă și la somn neîntors. Nu prea se lipeau bolile de ei… Aia însemna imunizare naturală. A urmat imunizarea vaccinală, mare binecuvântare, pentru că bolile acelea oribile nu cruțau tocmai copiii, și treptat am ajuns să înțelegem cum funcționează și cum se poate întreține la cote ridicate un sistem imunitar.

Cum ajutăm la creșterea imunității

Imunitatea se referă la capacitatea sistemului imunitar al copilului de a recunoaște și de a se apăra împotriva virusurilor, bacteriilor și a altor agenți patogeni dăunători. Un sistem imunitar puternic la copii este crucial pentru sănătatea și dezvoltarea lor generală. Pentru că sistemul imunitar al copiilor se dezvoltă și se schimbă constant, astfel că aceștia pot fi mai sensibili la infecții decât adulții.

Cu toate acestea, menținerea unor bune practici de igienă și ducerea unui stil de viață sănătos pot ajuta la creșterea imunității copiilor. Factorii care pot afecta imunitatea unui copil includ alimentația, somnul, activitatea fizică și expunerea la germeni.

Astfel, fiecare părinte – întotdeauna la sfatul medicului pediatru sau al farmacistului – va căuta să-i ofere copilului său tot ce este mai bun în materie de sănătate, iar asta include preocuparea pentru creșterea imunității la copii cu ajutorul substanțelor ce nu trebuie să le lipsească în perioada de creștere, așa cum sunt vitaminele și mineralele.

Dar nu doar copiii au nevoie de vitamine, mai cu seamă în perioada rece, ci și adulții, indiferent de sex, vârstă sau stare de sănătate. Un astfel de aliat de încredere este și Molekin Imuno, un complex eficient ce conține vitamina C, vitamina D și zinc în proporții suficiente pentru protejarea celulelor de stresul oxidativ și pentru susținerea corectei funcționări a sistemului imunitar. Trebuie menționat că Molekin Imuno nu conține lactoză și nici gluten și este potrivit și pentru persoanele vegane.Citiţi şi

Măsuri de prim-ajutor și prevenție în cazul accidentărilor din sfera ortopedică

Femeile smart poartă ceasuri smart

Ce să faci pentru ca și în creierul tău să fie aprins un pom de Crăciun

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro