Pe ea nu o înşelase decât de 3-4 ori

27 November 2017

lila 1Pe ea nu o înşelase decât de 3-4 ori. Pe celelalte, nu ştia, că se spălase, la un moment dat, pe mâini de toate problemele. Consemnase doar amantele pe termen lung, acelea îi scriseseră istoria în căsnicie.

A aflat, după cum era obiceiul, ultima, pentru că el se purta la fel. Încă de la început fusese galant şi întreprinzător în căsnicie.

Aflase de la prietene, îngrijorate pentru lipsa ei de reacţie. Prima dată i-a reproşat escaladarea publică. Umilinţa pe care o simţise i se păruse impardonabilă, dar el se scuzase, considerând că prestaţia sa, ca parte din familie, rămăsese ireproşabilă. Îi oferea o viaţă bună, un comod copleşitor.

Stratul de poleială s-a scorojit la nunta unei cunoştinţe. Fuseseră aşezaţi la aceeaşi masă cu amante încă active şi spectacolul ţinuse toată noaptea. Orgoliu, ambiţie, senzualitate cu drept de veto. Le tratase pe toate la fel, până şi ea ajunsese subiect de glume. Ba a şi râs.

Chloe Mayo

©Chloe Mayo

Se transforma încet-încet într-o cotoroanţă, fără suflet, o jumătate veritabilă. El, tolănit pe pernele plăcerii, nu părea să observe.

Copiii au crescut, s-au dus pe la universităţi, nu prea mai era nevoie să stea toată ziua închisă în casă. Sângele nu-i îngheţase în vene.

Şi-a cunoscut amantul la un vernisaj sponsorizat de soţ. Atunci a realizat că nu deţinea nimic special, toţi erau la fel. Nu a simţit nicio vinovăţie. Soţul o pregătise să facă faţă mustrărilor de orice fel, cele de conştiinţă nu mai aveau, dintr-o dată, putere asupra ei.

Reacţia lui a destabilizat un pic bugetul sentimental al familiei. Mai ales cel de arătat la lume. Au urmat certuri violente, vulgare chiar, şi a fost nevoită să ameninţe cu divorţul.

După câteva săptămâni de tăcere a trecut la rugăminţi, nu era pregătit să rămână singur. A rezistat până l-a văzut în lacrimi. El, care îi oferise atât de puţin din timpul lui, se temea că fără ea va înfrunta veşnicia de unul singur!

A rămas, deşi îl detesta puţin, nu înţelegea, pe deplin, ce îi lega. Nu mai ieşeau nicăieri unul fără celălalt, ajunseseră de râsul copiilor. Îndrăgostiţi la bătrâneţe, ce cazier!

Pe Liliana o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sara: o poveste de dragoste

Mă rog ca EA să nu afle și nu sufere prea mult

Noi, cei născuți înainte sau imediat dupa comunism

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro