Scârbă – Despre cum se face “dreptate” la români

4 August 2023

Am stat deunăzi la o coadă făcută de români. Banala coadă românească de pe orice aeroport din lume. Și m-am gândit din nou că, în clipa când bunul Dumnezeu le-a dat oamenilor creier, românii făceau o coadă și n-au mai apucat.

Am extins aspra judecată și asupra demnității. Când s-a împărțit demnitatea, românii făceau o coadă și n-au mai apucat. Unde sunt cinstea, onoarea, omenia?

În România s-au întâmplat în ultimele săptămâni următoarele lucruri: torționarii lui Gheorghe Ursu au fost achitați de “justiția” românească. “Justiția” românească n-a făcut, de când mă uit eu la ea, cu infinită scârbă, dreptate. A făcut loc. Din când în când un clan (clanul Ghiță, de pildă) a trebuit dat un pic la o parte să intre la parazitat bugetul alt clan.

Justițiarii români sunt, deci, parte a unei caste de privilegiați și nerușinați. Sigur, nu e bine să generalizăm, bla-bla-bla. Să generalizăm totuși: justiția din România e o oroare, o flegmă în ochii contribuabilului (cel mai prost cetățean român e contribuabilul). Cum o oroare e și sistemul de “sănătate”. Sau cel de “educație”.

Dreptate pentru morții de la Revoluție? Păi, nici n-a trecut suta de ani. Unde vă grăbiți? Dreptate pentru morții de la Colectiv? A fost achitat și acel obez Popescu, care târăște în derizoriu numele marelui Piedone. Fapta nu există.

Dreptate pentru polițistul Gigină, mort cât se grăbea tov. gen. dr. Oprea, un semi-analfabet făuritor de doctori în apărare națională, protectorul interesului național? Oprea a fost achitat. Fapta nu există, mortul de la groapă nu se mai întoarce.

România e mizerabilă, pentru că oamenilor (deși e mult spus) le place să trăiască în acest jeg moral, pentru că nici măcar nu le pasă că sunt complicii unui sistem mafiot, că statul român e doar un grup infracțional cât de cât organizat. Toți știu, dar îi doare îndărăt.

Nu ai cum să te faci bine, dacă nici măcar nu îți dai seama cât ești de bolnav. Orice om sănătos la cap sau la inimă trăiește acolo urlând continuu în fața nedreptăților sau își ia lumea în cap.

Românii nu pot fi salvați până când nu vor merita să fie salvați și nu vor merita să fie salvați până când nu se vor revolta față de această existență de râmă sub bocancul foștilor securiști, foștilor torționari și actualilor apărători ai statului de drepți.

Și nici nu mă mai apuc să mai scriu ceva de “președinte” – e prea mare greața.

Iar poporul (deși e foarte mult spus) e la relache, că e soare afară, e vară afară, bravo.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Românul când plătește

Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?

Pentru orice român născut după 1975 există un lucru foarte foarte prețios la care s-a gândit foarte puțin, poate chiar niciodată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Rhino / 5 August 2023 15:35

    Este o strigare pentru dreptate și responsabilitate, atât din partea sistemului de justiție, cât și din partea cetățenilor. Este timpul ca românii să-și trezească conștiința civică și să se ridice împotriva corupției și a nedreptății, pentru a construi o societate mai demnă și mai corectă. O astfel de schimbare necesită implicare și mobilizare, iar articolul ne provoacă să reflectăm asupra responsabilității noastre ca cetățeni în a face o Românie mai bună.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro