Antropolog, bijutier de lux și bine-făcătoare

30 May 2013

Pippa Small este o creatoare de bijuterii originară din Canada, care şi-a dorit să devină antropolog. Acum îmbină cele două pasiuni pentru a le veni în ajutor populaţiilor sărace din Africa, Asia şi America de Sud.

Nu toţi designerii riscă să stârnească discuţii pe baza normelor morale pe care le respectă sau nu când vine vorba de hainele sau accesoriile pe care le produc. Pippa a pornit de la studierea drepturilor omului, dar şi a ritualurilor, limbii şi obiceiurilor acestuia în medii de viaţă nealterate, ca apoi să intre în industria modei.

Impulsul a venit din partea lui Tom Ford, care lucra pe atunci la Gucci. Pippa a primit sarcina de a crea colecţii de bijuterii care s-au vândut foarte bine, permiţându-i să investească în colecţiile proprii, pe care le-a produs mai întâi în Kenya, angajând oameni sărmani.

Acum are deschise două magazine, unul în Londra şi altul în Los Angeles, pentru care 70% din producţie e asigurată de lucrători din India, care au şansa astfel să câştige o pâine în plus şi chiar mai mult. Cu banii obţinuţi de pe urma colecţiilor principale creează alte colecţii, speciale, pe care le produce în Kenya, Afganistan, Panama şi Bolivia, multe dintre ele din sticlă şi metal reciclat tot din aceste ţări. Nu caută mână de lucru ieftină, pe care ar fi putut-o găsi foarte uşor în China. “Înainte să lansez afacerea, acum 10 ani, am stat o vară alături de refugiaţii burmezi din Thailanda. Aveau poveşti îngrozitoare despre viaţa pe care o duceau. Apoi m-am întors în Europa, la Paris Fashion Week şi m-a şocat contrastul uriaş. Nu am putut să suprapun cele două realităţi complet diferite”.

Făbricuţa din Nairobi are 160 de angajaţi, cea din Kabul 20, toate femei, iar Pippa spune că este conştientă că lucrurile nu se pot schimba la nivel de populaţii, dar că poate să ajute puţin câte puţin ca oamenii să capete mai multă încredere că pot face lucruri, pot contribui la o afacere şi că, pe viitor, se pot chiar lansa pe cont propriu.Citiţi şi

Un nou început

La 49 credeam încă că viaţa se termină când faci 50. Greşit!

Iubirea moare uneori și în Paris

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro