Salutări din Tenerife

6 January 2023

Din nou pe Insula Eternei Primăveri, unde am ajuns prima dată în urmă cu treisprezece ani (dar parcă au trecut o sută sau o mie sau un milion – mai țineți minte cine erați, ce făceați, ce gândeați în 2010?).

Nu. Nu e adevărat că raiul pe pământ nu există. Există și e relativ ușor accesibil, la doar șase ore de București. Tenerife e un paradis tropical, aproape și de Africa și de America de Sud și de Europa. E pământ spaniol și asta e bine. Spania este o țară în care se poate trăi omenește.

Atenție! Dacă plecați către Tenerife și vreți să ajungeți la plaje, la ocean, la Atlantic, mergeți în Sud. E bun și Nordul, e frumos și la Santa Cruz de Tenerife, dar probabil tot în Arona, la Playa de las Americas, veți sfârși.

Sunt o mulțime de lucruri care se pot face în Tenerife, ca de altfel în toate insulele din Canare, de la Lanzarote (locul unde s-a dus Saramago să-și trăiască bătrânețea magică și să moară) la Fuerteventura. Natură sălbatică, surferi, oameni care zboară cu zmeul peste ocean, parcuri postmoderne – nimic nu lipsește.

Sunt multe motive pentru care oamenii merg în Tenerife, vor să se retragă, vor să fie departe (dar în același timp fără să fie la capătul lumii), vor să stea la soare, vor să meargă în cluburi, vor să lenevească, să trândăvească, să preacurvească și să cadă chiar și în capcane și mai periculoase. Îi privește.

📸@vagamundos_pt (pe pagina de Facebook Visit Tenerife)

Ancora

Eu merg în Tenerife pentru că în alcătuirea ideală a vieții mele pe pământ ar fi întotdeauna un singur anotimp. Acesta: mereu treizeci de grade.

Și ar mai fi oceanul și răcoarea care coboară seara pe pământ, îndurabil, niciodată brutal, și briza și palmierii și vânzătorii ambulanți care strigă într-o limbă unică: mojito normal, mojito tropical…

Tenerife este o insulă mult mai complexă decât o zugrăvesc eu acum. De aici nimic, spuneam, nu lipsește. Este probabil locul preferat al nomazilor digitali, care vor să trăiască totuși urban. Nu pot spune că nu îi înțeleg, nu pot spune că nu vreau să fiu unul dintre ei.

Și mai clar: eu sunt un om care umblă tot pământul de ani și ani și ani. Iar Tenerife este locul de unde nu aș mai pleca, ultimul port, cel unde aș arunca ancora. Și despre asta e vorba.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Citiți și Salutări de la MarsiliaFlorențaNapoliParis, Sicilia, Sevilla, Sardinia, Praga de aur, Roma, Budapesta și vederile din RodosAtena, Torino și Polonia.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ras Al Khaimah – o nouă destinație exotică, aproape de România

Insulele Maldive – 50 de ani de turism

Împreună

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro