Dacă-i dor, nu-l stingi cu apă…

25 December 2018

Îți poate fi dor în multe feluri și de multe lucruri. E bine să-ți fie dor. Permite-ți să-ți fie dor. E o dovadă că ești viu!

…dor de oameni dragi și de cei care ți-au fost lecții de-a lungul vieții, care te-au schimbat, te-au motivat și te-au făcut să trăiești.

…dor de tine, cel care ai fost și mai ales de tine, cel care vei fi. Dorul nu e doar retrospectiv, e și proiecție și te învață să speri și să devii.

…dor de o vorbă bună și caldă, de o mângâiere, de o îmbrățișare, de o mână caldă pusă pe frunte care să verifice și să aline, dincolo de piele, furtunile din suflet.

…dor de clipe de liniște și de solitudine în care te pierzi și apoi te regăsești. Căutările interioare curajoase aduc răspunsuri și noi puteri de a continua.

dor

…dor de timp…  Trăiești pe repede înainte, tai pe genunchi felii de viață pe care le înghiți pe nemestecate și apoi te miri că pică greu ființei tale.

…dor de fantezia pe care o regăsești în paginile unei cărți. Oameni, fapte, decizii, sentimente care stau sub semnul imaginației, îți dau aripi, îți demonstrează că și alții, chiar ireali, sunt ca tine.

…dor de durerea și suferința care te izbesc de toți pereții minții și ai inimii rănite. Tocmai pentru că știi că renaști după ce te ridici, ți le asumi. Și ai răbdare ca lacrimile eliberatoare să cicatrizeze rănile adânci.

…dor de fericire… O cauți permanent în alții și la ceilalți, fără să intuiești că e ascunsă în tine, sub straturi de tăcere depuse de-a lungul timpului și în care nu ai avut curajul sau înțelepciunea să cauți.

…dor de ducă… Depărtările și tainele lor te cheamă permanent și îți ard tălpile, purtându-te pe drumuri la capătul cărora ești tu cu tine.

…dor de marea în care îți dorești să îneci toate neajunsurile și nemulțumirile. Vrei ca valurile ce îți ating gleznele să-ți dea din forța lor și să ia cu ele tot ce te bântuie. Să le îngroape într-un adânc unde să nu mai facă rău nimănui.

Caută un loc de „stat cu capul în mâini în mijlocul sufletului” și lasă să-ți fie dor. Vindecă.

Guest post by Ana Carmen Stătescu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De fapt, tot ce îți dorești e să te pierzi în iubire și lumină…

Ea a plecat. El n-a oprit-o

Bardot – femeia, actrița, documentarul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro